Hvad er en overlocker?

Hvad kan en overlocker?

Først og fremmest, så adskiller produktet sig fra en symaskine ved, at den syr markant mere strækbare sømme, end symaskinens stræksømme. Dertil, så er overlockeren kendetegnet ved at den har en kniv monteret, som skærer kanten af stoffet af. Dette sikrer dig flotte, ensartede og professionelle kanter, og det hele er gjort i én og samme bevægelse.

Vi har et mindre, men populært udvalg af overlock maskiner. Her forhandler vi Brother og VERITAS. Fra Brother har vi M343D og M343DST. Af VERITAS modeller forhandler vi VERITAS Elastica. Fællesnævner for de overlock maskiner vi forhandler er, at det er kraftige 3/4-trådet modeller, ydermere er maskinerne er utroligt kraftfulde og robuste

Du finder en forbedret og ekstra slidstærk kniv på Brother M343DST. Det overskydende reststof som bliver skåret af, når du overlocker, bliver opsamlet i den tilhørende opsamlingsbakke.

Let at tråde

En overlocker arbejder ikke med undertråd, som man kender det fra en almindelig symaskine. Den syr i stedet med gribere, som går ud over kanten på stoffet og låser sømmene. Trådene låses sammen omkring stoffet på en måde, hvor sømmen bliver markant mere strækbar. Trådspændingen kan justeres individuelt for alle 4 tråde. De ændres alt efter hvilket materiale der syes i, og dette kan ændres via drejehjulene på front af maskinen. Maskinerne er lette at tråde, da alle modellerne er afbilledet med ikoner, der viser en systematisk fremgangsmåde. Du kan også justere stinglængde og -bredde ved hjælp af de synlige indstillingsskiver, selv mens du syr, for derved at opnå maksimal kreativ frihed.

Fantastisk syflow

Det er svært at undvære produktet, når man først kommer i gang med den, og finder ud af hvor meget værdi den giver til ens syprojekter. Der er flere fordele forbundet ved brugen af en overlocker. Det er væsentlig hurtigere at sy stræksømme på en overlocker end på symaskinen. Dertil, har man overlockerens integrerede kniv, som skærer flotte og ensartede kanter i samme moment som du syr sømmene. Her slipper du for at skulle klippe stoffet til, som det ofte kræver ved brug af symaskines stræksømme.

Unikke muligheder

Med en overlocker får du mulighed for at give stoffet nogle flotte effekter med rullesømsfunktionen eller eks. rynkefoden som følger med M343DST, hvor du nemt giver stoffet en flot dekorativ flæsekant. Desuden klarer den nemt oplægninger som nærmest er usynlige med en blindstingsfod, hvor den kanter oplægningen mens den syr. Denne teknik egner sig især til oplægning af kjoler, bukser, ærmekanter mm. og giver unikke og professionelle resultater på dine syprojekter.

Detaljer i fokus

På maskinerne fra Brother og VERITAS er følgende gældende: Under trykfoden og skærebladet sidder differentialtransportøren, som nemt finjusteres for at forhindre skæve sømme eller at stoffet trækker sig sammen, selv med elastiske stofmaterialer. Rynkefoden kan specifikt bruges til at skabe nogle flotte detaljer til eks. pufærmer i en kjole. Her skal du blot justere differentialtransportøren, og så vil du hurtigt få dine kreative design gjort til virkelighed.

Ekstra forlængerbord

Som noget nyt medfølger der et forlængerbord til Brother M343DST, hvilket givet et utroligt effektivt syflow. Især til de større kreative projekter kan du med fordel bruge forlængerbordet til at få en komplet sy- og arbejdsstation.

 

 

Tilbage til blog