DIY Kræmmerhuse

DIY Kræmmerhuse

Lav dine egne kræmmerhuse ud af genbrugstekstiler. Disse kræmmerhuse hitter lige nu på Instagram samt i flere boligmagasiner. Hop med på bølgen og lav dine egne personlige og unikke kræmmerhuse. Perfekte til juletræet og gaveindpakning. Step-by-step bliver du guidet gennem denne fine opskrift på kræmmerhuse...

 

Tips og tricks inden du begynder:

 

Print
Gå efter tøj og tekstiler med små print. Gerne Liberty inspireret blomsterprint. Disse tekstiler giver kræmmerhusene en unik og særlig hygge.

 

Detaljer
Meget af tøj du finder i Kirppu, har fine pynte- og kantbånd, som du kan genbruge til afslutningen af toppen samt den fine lille hank.

 

Børneafdeling
Du finder mange fine og finurlige tekstiler blandt børnetøj. Jeg fandt bl.a. den smukkeste hagesmæk med blomsterprint, som nu er upcyclet til et kræmmerhus.

 

Sådan gør du:

 

- 1 -
Brug en opsprætter til at frigøre pynte- og kantbånd på dine tekstiler. Ved tøj fjernes/klippes syninger, elastik, knaphuller mm. af, så du har ”rene” stykker stof at arbejde med.

 

- 2 -
Stryg dine tekstiler så der ikke er fold og krøller. Stryg derefter vlieseline på stoffet. Vlieselinen er med at afstive tekstilet, så du opnår et pænere slutresultat.

 

- 3 -
 Lav en skabelon til dine kræmmerhuse. Brug en tallerken eller passer til at tegne en cirkel. Del derefter cirklen op i fire lige store dele. Du skal bruge én af disse til at tegne dine kræmmerhuse.

 

- 4 -
Tegn skabelonen ovenpå vlieselinen og klip nu kræmmerhusene ud.

 

- 5 -
Sy kantbånd langs den buen kant.

 

- 6 -
Fold kræmmerhuset på midten. Sørg for vrangen er ud af. Sy ned langs kanten.

 

- 7 -
Vend retsiden ud.

 

- 8 -
Hanken: Klip 12 cm kantbånd og sy lang kanten.

 

- 9 -
Sy hanken på.
Tilbage til blog