5 lækre tips til at quilte end symaskine

5 lækre tips til quiltning

 

Mulighederne for quiltede DIYs er uendelige: Quiltede jakker, quiltede tehætte, quiltede computer sleeves, quiltede julesokker, quiltede toilettasker. Vi kunne blive ved… Ofte får vi spørgsmålet, er quiltning svært? Bør man bare købe prequiltet stof til sine projekter? Svaret er nej og nej.

Quiltning kan læres af alle og selvom det kan tage lidt tid, er hele processen enorm meditativ og kreativ; det at starte på et projekt og se det til ende. Præcis som når man strikker eller syer eller maler. Det er hyggeligt og sjovt, og det er sådan det skal være. Om du er ny eller garvet quilter, så håber vi disse fem tips til quiltning kan hjælpe dig på vej mod endnu flere quilte projekter.

- 1 -

 

For at opnå kontinuerlig og præcis afstand mellem sin quiltning, kan man med fordel gøre brug af en quiltepind. Denne lille accesory påsættes din symaskine ved trykfoden og gør at du hele tiden syer med samme afstand. Et lille og billigt redskab som gør hele forskellen.

 

- 2 -

 

Det tager lang tid at quilte, alt efter størrelsen på et projekt. Men hvis man ønsker lidt hurtigere produktion og gøre det til mere af en leg at quilte, så kunne man overveje at købe en symaskine med automatisk trådklipper. Vores eksperter har testet maskiner med netop denne funktion, og har erfarret at hele quilte processen bliver meget mere effektiv når maskinen kan klippe tråden automatisk og man ikke skal have saksen frem hver gang man har syet en bane. Mange symaskiner nu om dage kommer med automatiske trådklippere, og det er en virkelig fin feature. Også til quiltning.

 

- 3 -

 

Inden du påbegynder quiltningen anbefaler vi at overlocke kanterne på det stof du skal quilte, netop så stoffet skrider mindst muligt. Det vil altid skride en smule, men hvis du overlocker kanterne sammen fra start er du sikker på der er godt styr på stoffet. Hvis ikke du har en overlocker kan du også sagtens bruge zig-zag funktionen på din maskine. Nogle maskiner kommer sågar med en overlock ‘look-a-like’ funktion som også kan bruges.

 

- 4 -

 

Når du quilter, så kan du med fordel vælge at quilte i samme retning på stoffet (med mindre dit quilt er harlequin quilt). Da stoffet netop godt kan skride en smule, er det vigtigt at du quilter i samme retning på alle sting, så det skrid der bliver samler sig i samme ende. 

 

- 5 -

 

Der findes et hav af smukke quilte mønstre du kan kaste dig ud i, men vi anbefaler at du starter med simple mønstre som vertikale syninger eller et simpelt harlequin mønster. Jo mere du quilter, jo bedre bliver du og jo mere tør du forhåbentlig kaste dig ud i de mere udfordrende mønstre. Men man kan også sagtens producere smukke ting baseret på helt enkelt quiltning.
Tilbage til blog