Gratis fragt og lynhurtig levering til døren!

Nålepude til symaskine

Her vil vi vise jer, hvordan man syer et lille sødt og meget anvendeligt stykke tilbehør til symaskinen – nemlig en nålepude.

Det er en super dejlig ting, at have lige ved hånden når man syer. Det er nemt lige at stikke knappenålene i nålepuden efterhånden som man tager dem ud når man syer, frem for at ligge dem på bordet eller i en æske der altid vælter eller er i vejen eller… er væk.

Det skal du bruge:

  • En lille stofrest
  • Noget bånd/snor/elastik – hvad du nu har lyst til
  • Fyldevat – vi har sprættet en pude op, og brugt lidt fyld herfra
  • En saks (vi bruger vores fantastiske Kai-saks)
  • En synål
  • Tråd
  • Målebånd/lineal
  • Symaskine

Til denne opgave bruger vi Toyota Oekaki i den herlige limegrønne farve. Lige til at blive glad i låget af at sy på 🙂 Er man ikke til den grønne farve, fås den i 4 andre farver lige her og der er mulighed for at tilkøbe forlængerbord til den, så man får en dejlig stor sy-flade.

Så går vi i gang.

Start med at måle det stykke på din symaskine, hvor nålepuden skal sidde. Bare så du kender målene nogenlunde.

Vores er i dette tilfælde ca. 11 cm. En passende højde på nålepuden vil være ca. 6 cm. Så målene på stofstykket inkl. sømrum på 1 cm. bliver 13 cm. x 8 cm.

OBS! Fordi nålepuden bliver fyldt ud med vat, så vil den endelige størrelse blive lidt mindre end 11 x 6 cm.

Klip nu 2 stykker stof på 13 x 8 cm. (selvfølgelig med dine egne mål).

Vi har illustreret det her, hvis du har behov for at se det mere visuelt.

Klip 2 stykker bånd på ca. 45 cm. De skal være lange nok til, at de kan nå om på symaskinens bagside og binde en sløjfe. Da målene på symaskiner er forskellige, må du hellere måle din egen.

Start med at ligge de to stykker stof ret mod ret (den pæne side af stoffet vender mod den pæne side af det andet stofstykke).

Nu skal du fastgøre det ene bånd imellem de to stykker stof. Vi placerer dem i midten på den korteste side. Sy frem og tilbage henover båndene, så de bliver gjort fast. Gentag dette i den anden side.

Sy nu 1 cm. inde, hele vejen rundt, men lad et lille hul på ca. 4-5 cm. stå åben, som på billedet. Det skal vi bruge til at vende nålepuden udad senere.

Derefter klipper du sømrummet ned til ca. halv størrelse (dvs. 0,5 cm.). Det gør vi, for at der ikke ligger unødigt meget stof og buler indvendig, som så bliver synligt udvendig når vi vender nålepuden. Husk også at klippe hjørnerne ned, som vist på billedet. Men pas meget på du ikke klipper ind i din syning.

Herefter vender du retsiden ud, gennem det hul du har ladet stå åben, og fylder nålepuden med vat. Du må gerne være gavmild med vattet, så nålepuden bliver lidt hård.

Til sidst skal du lukke hullet med usynlige sting – i hånden. Er du i tvivl om hvordan man gør, kan du se det her.

Nu er du færdig og kan montere din fine og hjemmelavede nålepude på din symaskine.

Nålepuden kan naturligvis laves på mange forskellige måder i mange forskellige former og farver, i patchwork-stil, med nogle fine pyntebånd osv. Det er kun fantasien der sætter grænser. Her har vi lavet den som en lille blomst.

Rigtig god fornøjelse.

Share this postSkriv et svar